Ontkoppelt soms niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
H100
Type
H100
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
4068
Gepost: 24-09-2004 10:46
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Klant belt op met de mededeling dat zijn auto niet wil koppelen.Het is een H100 diesel met 2 ton op de teller.Koppelingcilinder zijn droog en reageren op het oog goed.Met een waterpomp tang de koppelingshevel in de bak nog iets verder geduwd geeft de koppeling ook niet vrij.De waterpomptang schiet ons uit handen en vanaf dat moment ontkoppelt de auto weer goed.Paar uur later komt de klant de auto weer ophalen en weer kan hij niet meer ontkoppelen.Wij stappen in en zetten hem in de 1e versnelling en kunnen gewoon schakelen.Even later bij het keren in de achteruit zetten weer niet kunnen schakelen.Op de brug weer geprobeert met de waterpomptang zonder resultaat.

Wel veel roest waar tenemen in het koppelinghuis en met kruipolie geprobeert eea te smeren, maar dan weer wel kunnen koppelen en dan weer niet.

Vermoeden dat de plaat blijft hangen door roestvorming op de prise-as.Graag jullie ervaringen met dit verschijnsel?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.