Stilvallen direct na starten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
Tucson
Type
Tucson
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
1527
Gepost: 16-10-2017 22:15
Professional

AutoserviceGerlo

Zaakvoerder
Autoservice Gerlo
Universeel

Lid sinds: 26-11-2015
81 bijdragen

Goededag

Wij hebben hier een Tucson van een klant staan met wat problemen. Wanneer je de auto start, draait hij 2 seconden en valt dan terug stil, verder mag je blijven starten, blijft steeds terug stilvallen. Lijkt erop dat hij geen brandstof krijgt.

Spuiten we even een tikkeltje remmenreiniger in de inlaat, dan start hij onmiddelijk. Leg je hem terug stil dan start hij erna terug zonder problemen gedurende een week ongeveer, dan doet het zich terug voor.

Eerste maal brandstoffilter vervangen, een week ongeveer terug goed. Tweede maal verstuivers laten testen, 1 buiten tolerantie, deze dan vervangen na 6 dagen staat hij hier alweer.

Iemand nog een idee? Ik verdenk zelf de hogedrukpomp, wel raar dat hij het niet constant heeft, dus heel risicovol om te gokken.

Aangezien hij wel start op remmenreiniger kunnen we de krukas/nokkenas sensor wel uitsluiten denk ik dan?

Geen foutcodes aanwezig.

Alvast bedankt

Gemeten

Brandstoffilter vervangen, verstuivers laten testen/reinigen + 1x vervangen

Uitgelezen met

Snap on solus ultra

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.