iveco Daily edc lampje en motor lampje branden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Iveco
Merk
Iveco
Model
Daily
Type
L-serie 3200kg
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/4
Brandstof
Diesel
Reacties
17
Bekeken
21665
Gepost: 23-01-2020 13:15
Professional

chef25

Chef werkplaats
Anders/Overig

Lid sinds: 19-12-2019
34 bijdragen

Als je de iveco daily  start is er nog niks aan de hand zo gauw je gaat rijden gaat het edc en het motorlampje branden en kom je niet boven de 3000 toeren. vrijwel op het begin als je hem start kan je vol gas geven en gaat hij tot zijn eind en naar 2 seconden valt hij terug naar de 3000. voor de rest stottert hij niet of wat anders alleen geen vermogen. duurt heel lang voordat je op snelheid bent..

Overigens de iveco dealer gebeld en het probleem uitgelegd. die zeiden mij de dieselfilter te vervangen en te kijken of ik een goede brandstofpomp druk had, dit was goed. ook de slangen op de roetfilter zijn heel en niet kapot

weet iemand misschien een volgende stap? er staat 26.000 km op de bus en verwacht niet dat het iets met de roetfilter heeft te maken. ik heb hem uitgelezen met een maxisys system MS906BT en omdat het een midi bus is  geeft hij niet de juiste codes omdat hij in italie is gebouwd. het enige wat er staat is:

0x55F: Nox emissions threshold exceeded due to group faults: EGR control(long-term fault), DTC: 55f (info: long term fault SCR systeem)

0x1f5: Differentail pressure of particle trap too high, DTC: f15

Hoop dat iemand me hier mee kan helepen want verwaht niet met zo een kmstand dat egr kapot is of roetfilter zit verstopt. 

Alvast bedankt 

Gemeten

roetfilter, EGR

Uitgelezen met

maxisys MS906BT

Foutcodes

0x55F 0x1F5

Downloads (1)

  • foutcode-iveco.png


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.