Inhouden, smoren, hikken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Jaguar
Merk
Jaguar
Model
XJ
Type
XJ
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
5821
Gepost: 30-06-2009 20:50
Professional

wouter

Lid sinds: 22-11-2007
10 bijdragen

Hallo techneuten,

na weer een dag meten en nog steeds niet weten heb ik jullie hulp nodig.

Deze XJ8 3.2 met motorcode AJ heeft een half jaartje stilgestaan. Sindsdien loopt hij een beetje vreemd. Stationair loopt hij goed maar zodra je gas geeft smoort hij heel erg. Hij verslikt zich dan even als het ware en pakt daarna wel weer op. Hij houd dan nog wel in. Er is schone brandstof ingegaan en 100 km gereden dus dat is het niet. Verder is een lambda sonde vernieuwd omdat die een storing gaf. Ik heb veel doorgemeten maar kan niks vinden. luchtmassameter is goed, geen luchtlekkages... kan de map-sensor niet vinden (zit die er wel op?) Hij loopt ook gewoon op 8 cilinders maar het lijkt alsof als je gasgeeft hij gewoon nog geen lucht krijgt. De motor loopt ook niet zonder de inlaatslang (met luchtmassameter)

brandstofdruk is 2.5 - 3 bar. Heb wel op internet ook gelezen over gemodificeerde smoorklephuizen. Heb gemeten op de gaspedaalsensor, 1 spoor geeft max 3,5 volt, het andere spoor max 5V, zou hier een oorzaak in kunnen liggen? Die zijn alleen een beetje duur. De gaskleppos.sensor loopt wel gelijktijdig op met de gaspedaalsensor bij gasgeven... komt tot 4,nogwat volt. Lijkt mij dat ie dan alleen gaat inhouden...

hoop op tips!!!!!!!!!!!!

groeten, Wouter

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken