ABS Pomp vervangen en ingeleerd - linkerkant / rechterkant wel / geen geluid tijdens ontluchten

Jaguar
Merk
Jaguar
Model
XK
Type
XK8
Uitvoering
-
Bouwjaar
2019
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
318
Gepost: 22-10-2020 14:15
Professional

Kawabuster


Anders/Overig

Lid sinds: 05-12-2017
4 bijdragen

Goedemiddag, 

Ik heb een probleem met de ABS pomp van een Jaguar F-Type. Deze is vervangen door een tweedehands exemplaar, vervolgens ingeleerd met JLR Pathfinder. Dit is succesvol voltooid (3x gedaan), echter na deze procedure geeft hij foutcode U3000-55 aan (control mode - not configured).

Vervolgens heb ik de remmen ontlucht m.b.v. de diagnostische software JLR Pathfinder. Het vreemde is nu dat de linkerkant geen geluid maakt tijdens het ontluchten. (Je hoort de ABS pomp niet) Vervolgens ga ik de remmen ontluchten bij het rechter voorwiel en rechter achterwiel, hierbij maakt de ABS pomp een luid, krijsend geluid. Kan het zijn dat de ABS pomp defect is of moet ik het ergens anders zoeken? Alle zekeringen etc zijn gecontroleerd. Het ontluchten heb ik reeds 3x gedaan, Pathfinder geeft aan dat er geen problemen zijn, maar elke keer maakt de ABS pomp geen geluid aan de linkerkant, en wel tijdens het ontluchten bij de rechterkant.

Alvast bedankt!

Joachim

Uitgelezen met

Pathfinder

Foutcodes

U3000-55

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.