Lambdastoring P0138 en P0158 of ecu kapot?

Jeep
Merk
Jeep
Model
Wrangler
Type
JK-serie
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
412
Gepost: 06-12-2023 20:47
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
153 bijdragen

Beste mensen,

we hebben deze Wrangler binnengekregen met deze storing P0138/P0158 Bank 1 en Bank 2 sensor circuit high voltage. In de live data is idd te zien dat deze waarden continu op 1.27V blijft hangen(ook met de stekkers los). Met de stekkers los krijgen we ook meteen een storing op de heater(P0038/P0058).

In de stekker gemeten maar daar meten we vreemde waarden. Onderste draden zijn van de heater, massa(linksonder) getest en die is goed. Maar rechtsonder geen voeding voor de heater. Bovenste 2 draden zijn dus sensor voeding en signaaldraad. Kan alleen mijn tekening van de stekker nu niet oploaden dus dat zal ik morgen even doen. 

Sinds de eigenaar deze auto heeft zit de storing er al in, achterste sensoren zijn nieuw, merk denso. Op zich alweer verdacht natuurlijk. Nu verdacht ik eerst het merk sensoren maar ik kon toevallig de voorste met de achterste sensor wisselen want de stekkers zijn hetzelfde. De Denso sensoren die achter zaten en dus op 1.27V bleven hangen werken als ze vooraan zitten gewoon normaal en pendelen. Heb in de stekker gemeten van de voorste sensor en meet exact dezelfde vreemde waarden als bij de achterste stekkers.

Kortom, lambdasensoren sluit ik uit omdat als ze voorin zitten het er goed uit ziet. De vreemde waarden sluit ik op zich ook uit omdat in bij de voorste hetzelfde meet en dat daar geen storing opkomt. Dan blijft in mijn optiek de motor ecu over. Dit omdat ie continu, ook met stekkers los, 1.27 volt aan blijft geven.

Wat denken jullie?

 

Uitgelezen met

Autel maxisys, Autocom

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken