probleem tussenas voorwielaandrijving

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Kia
Merk
Kia
Model
Sorento
Type
Sorento
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
6412
Gepost: 31-10-2012 17:18
Professional

peppie24

monteur
Universeel

Lid sinds: 23-12-2007
16 bijdragen

Een Kia Sorento  2.5 crdi uit 2006 constant 4 wiel aangedreven, hierbij is de kruiskoppeling van de tussenas voorwielaandrijving kapotgegaan. Hier een goede vervangende tussenas van een demontagebedrijf, gemonteerd en weer aan goed aan het rijden. Na een week blijkt de voorste homokinetische koppeling van de tussenas kapot te zijn.
Nu is de vraag hoe dat kan dat deze koppeling zo snel kapot is, was de koppeling niet goed..... deze heb ik nagezien zat goed in het vet en zonder speling.
Nu denk ik dat het probleem in de banden zit. Op de vooras ligt aan de ene kant een nieuwe Michelin en aan de andere kant een 40% Kumho. Op de achteras liggen 20% pirelli's kan het zijn dat er bij het rijden op de weg teveel spanning in de aandrijving ontstaat en dat die zich op het zwakstepunt "eruit werkt"?
Wie heeft er een ander idee?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen