remlampje brand bij remmen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Kia
Merk
Kia
Model
Sorento
Type
Sorento
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
2437
Gepost: 18-05-2010 14:21
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Wij hebben hier een kia sorento staan met het volgende probleem,

Als je met deze auto gaat rijden en je remt af gaat het remlampje branden en word het rempedaal sponzig ook remt de auto dan slecht.Dit gebeurd omdat de vacuumopbrengst te laag is bij stationair toerental.waardoor de rembekrachtiger een tekort aan vacuum krijgt.

We hebben de vacuumpomp en de rembekrachtiger al vervangen,ook is de bedrading doorgemeten en zijn er verschillende sensoren vervangen,dit zonder resultaat.

Als we zo'n zelfde auto naast de betreffende auto zetten en we vergelijken de vacuumopbrengst bij stationair toerental is deze minder.

De vacuumpomp is voorzien van 2 kleppen die in verbinding staan met de cilinderkop maar de carterdruk is niet te hoog.Ook zit er in de vacuumpomp een compensatiegaatje voor olie wij hebben zelf het gevoel dat als die niet genoeg oliedruk heeft de vacuumpomp ook zijn opbrengst niet haalt.

Heeft een van jullie dit al een keer meegemaakt,wij hebben nu 2 identieke auto's staan met dezelfde storing.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen