zware punten bij het sturen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Kia
Merk
Kia
Model
Sportage
Type
Sportage
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/2
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
537
Gepost: 20-07-2016 17:02
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

Bij deze auto zitten er zware punten in de stuurbekrachtiging voelbaar tijdens het sturen.

Vorige week een versnellingsbak de- en montage om te laten reviseren (5e versnelling kapot).

Bij het loshalen van het subframe waren we een leiding vergeten van de stuurbekrachtiging, deze was geknikt. Deze leiding hebben we inmiddels al wel vervangen incl systeem doorgespoeld en voorzien van verse stuurbekrachtigingsolie.

De zware punten voelden wij vorige week met de oude leiding, we waren ervan uitgegaan dat het door de leiding kwam maar met de nieuwe leiding is het dus ook voelbaar.

Stuurhuis hebben we alleen losgehaald van het subframe en binnen bij de koppeling. Aan de kogels is hij blijven hangen.

Inmiddels alle leidingen goed nagelopen maar geen beschadigingen meer zichtbaar. Olie ververst, kruiskoppelingen binnen nagevoeld voor eventuele zware punten dit is ook niet aan de orde.

Ons vermoeden is dat het toch echt uit het stuurhuis zelf komt, tijdens draaien ook suisen hoorbaar in het stuurhuis net of er lucht inzit maar dat is niet het geval of de lucht moet er niet uitkomen. Bij losgenomen stuurkogels is het probleem ook aanwezig (dit om wielophanging uit te sluiten).

Hebben jullie nog suggesties?

 

Uitgelezen met

wow, actia

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen