startmotor aansturing probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Kia
Merk
Kia
Model
Venga
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Benzine
Reacties
1
Bekeken
226
Gepost: 22-06-2021 21:50
Professional

Tijss

Directeur / eigenaar
Anders/Overig

Lid sinds: 26-10-2018
18 bijdragen

Goedeavond,

We hebben een Kia in de werkplaats staan waarvan het in eerste instantie leek of de accu leeg was. de startmotor maakte een tikkend geluid. Accu is vervangen. er komt spanning op de stuurdraad. Start relais opgezocht (R6 onder motorkap) hier staat 12v op en bij doorverbinden start de motor normaal.

ook bij metingen op de aansturing van het start relais zie ik dat er op een pin 12v volt staat en op de andere pin 4.9v. de 4.9v valt weg als je met de contact sleutel probeer te starten. deze metingen zijn onbelast, maar het raad zich raden dat deze belast anders zijn/weg vallen.

De schema's die ik van Hayens heb zijn helaas onvolledig. kan wel de ecu bezetting zien maar niet het complete startschema, wel zie ik dat er onder het dashboard nog twee start relais moeten zitten ?

Misschien dat iemand een verder schema heeft?of verdere tips

Zal morgen belast kijken of de + of de aansturings massa van het startrelais wegvalt.

Geen foutcodes

Gemeten

aansturing spanning

Uitgelezen met

Launch

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.