Automaat Rijdt alleen in R, koppelomvormer ook stuk?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Lancia
Merk
Lancia
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1993
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
4404
Gepost: 17-11-2008 22:13
Professional

everm1973

Lid sinds: 17-11-2008
2 bijdragen

Hallo kenners,

Voor mijn Lancia Thema 2.5 TD Automaat heb ik een vervangende bak gevonden. Mijn auto is door de garage bij de keuring voor de APK stukgegaan. Met een metaalachtige klap uit het vooronder bleef de auto in D staan. Ook 3,2 en 1 deden het niet meer en de auto kon alleen nog rijden in R. Diverse meningen gehoord is de concluise dat de koppeling in de bak stuk is. Dat is goed voor revisie.

Dat is echter te duur voor de waarde van de auto, vandaar dat ik nu een tweedehands bak uit een schadeauto gekocht heb. Nu is mijn eerste vraag als volgt:

Is het probleem met de bak beperkt tot de bak zelf of is de koppelomvormer ook stuk? Dit is belangrijk omdat de bak die ik heb gekocht weliswaar hetzelfde type is, mar gemonteerd zat op een 16V. Deze werden uitgevoerd met een andere koppelomvormer. Moet ik nu mijn eigen koppelomvormer behouden?

Tweede vraag; kan ik het hydraulische schakelblok van de TD bak overzetten in de 16V bak zodat ik dezelfde schakelmomenten houd? Beide bakken hebben hetzelfde typenummer.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.