motor problemen, start niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Land Rover
Merk
Land Rover
Model
Freelander
Type
Freelander
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
5201
Gepost: 02-08-2007 19:22
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Beste collega's
Toen ik op verlof vertrok met de caravan begon plots het oranje controle lampje van mijn motor manigement te branden en viel de motor stil.
Na een korte demarage starte hij opnieuw maar bij een weinig gas gaven viel hij opnieuw stil, mijn eerste indruk brandstof te kort opvoerpomp defect, wel volle brandstoftank.
Ik heb me moeten laten naar huis slepen en met de wagen van de vrouw onze vakantie verder zetten.

Volgens het uitlezen van de motor heb ik de volgende resultaten, druk lage en hogedrukpomp okÚ, sturing injectoren okÚ, stuurdoos motor okÚ, luchtdebietmeter geeft geen storing, nokkenas sensor heeft geen storing, brandstoffilter werd aan 68.761 km vervangen ook alle overige filters en olieen, motor, boite, tussen boite, pong enz.
Toch eens de lagedrukpomp vervangen geen resultaat.
Er zat wel een opgeslagen foutmelding in de computer dat de ABS sensoren eens te weinig spanning hebben gehad ? geen problemen waargenomen.

Ik heb vernomen dat er drie pompen aanwezig zijn bij deze wagen, ÚÚn aan de branstoftank, ÚÚn ongeveer in het midden van de wagen en ÚÚn hogedruk pomp aan de motor, klopt dit ??
Zou het de nokkenas sensor kunnen zijn die af en toe niet werkt.

Wie heeft dergelijk probleem al eens voor gehad en/ of kan me helpen...........dank.
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen