Lekstroom RX400h

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Lexus
Merk
Lexus
Model
RX
Type
RX
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/4
Brandstof
Hybride
Reacties
9
Bekeken
8050
Gepost: 17-03-2014 11:20
Professional

Selten


Automobielbedrijf Johan Selten
Universeel

Lid sinds: 20-02-2014
18 bijdragen

Wij hebben hier een Lexus RX400h in de werkplaats staan waarbij de gewone 12v accu binnen 1,5 dag leeg is en dan dus ook niet meer strart.

Helemaal in het begin een nieuwe accu gemonteerd met de gedachte dat de oude accu dan slecht zou zijn maar helaas was het na 2 dagen weer zover dat deze ook leeg was.

Uitgelezen met onze HellaGutman tester maar hier niks mee kunnen ontdekken. Daarna de scoop er op aangesloten met een ampere tang en daarme was te zien dat, als de auto op slot staat deze nog 0,8 Ampere stroom verbruikt.

Om de beurt de zekeringen en relais onder de motorkap er uit gehaald en bij de 7,5A zekering van de DOME viel de lekstroom weg naar 0,1A. Hierna werkt de binnen verlichting, electrische achterklep, centrale vergrendeling en het alarmsysteem niet meer (dat is wat wij hebben kunnen ontdekken).

De binnenverlichting werkt allemaal naar behoren en ook na uitschakeling van alle lampjes was er geen verandering. Ook hebben we de deurcontacten en motorkapschakelaar nagekeken maar dit maakt ook niks uit.

Er zit een achteraf (netjes) ingebouwde alarmsysteem bijgemaakt, dus toen dit maar eens bekeken. Nu is het module er uit met alle stekkers los en alle zekeringen er uit (de sirene zit er nog in maar deze is niet aangesloten) maar ook dit maakt geen verschil. Achter in de koffer nog een alarmsirene gevonden en ook losgekoppeld maar dit maakt geen verschil.

We hebben geen schema wat het ook lastig maakt, dus als iemand ons hier aan kan helpen zou dat wel fijn zijn. Alle andere ideen zijn ook welkom.

 

Gemeten

0,8 Ampère lekstoom.

Uitgelezen met

HellaGutman/GMTO scoop

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.