slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
2
Type
TYPE NB/NC/ND/NE
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/8
Brandstof
Diesel
Reacties
15
Bekeken
4545
Gepost: 06-04-2011 23:09
Professional

probleemmaker

Lid sinds: 04-10-2009
7 bijdragen

Hallo allen

Ik heb een probleem met een Mazda 2. 

De auto start wel maar slaat vaak niet aan. Koud de grootste kans dat hij wel aan slaat, maar dan vaak na enkele keren starten.

Bij opslepen slaat hij wel aan 1500 omw/min bij koud en 2500 omw per min bij half warm

bij warm slaat hij helemaal niet meer aan.

Bij uitzetten start hij daarna niet meer.

 

Bij uitlezen is er geen foutcode in het motormanagement bij de dealer.

 

Auto is bij de dealer geweest en komt van een andere garage die er niet uit komt.

 

 

Gemeten

 

Andere garage.

Distributietiming gecontroleerd nieuwe brandstof getank, startmotor vervangen, opname element motortoerental vervangen, O-ringen retour verstuivers vervangen, inspuitpomp en verstuivers laten controleren bij KleinJan Nijverdal, lagedruk leidingen vervangen, brandstoffilter vervangen. Motor en brandstofsysteem geflushd met TUnap Externe, brandstofpomp gebruikt met apart tankje om de pomp te voeden.

Zelf gecontroleerd

Tijdens starten spanning van de druksensor gemeten. 1Volt, dit heeft hij ook als hij wel aan slaat. Volgens de dieselspecialist zou deze spanning overeen komen met 300Bar. Nokkenas en Krukas signaal gemeten. bij BDP is het nokkenas signaal 1 keer laag en een keer hoog. Alle voedingen gemeten en massa's van het motormanagement gemeten 5 keer + 3 keer massa. spanning 12 volt. massa is massa. Het gekke is dat het motormanagement lampje niet brand bij het op contact zetten. en wel gaat branden als de stekker van het motormanagement er af ligt. Tevens merk ik dat af en toe tijdens het starten de startmotor op houd met draaien. Het CANBUS signaal is niet te druk heeft wel een paar uitschieter met de spanning. Can low zakt dan 1,5 volt en can high stijgt dan 1,5 volt. Maar vanwege de niet drukke busload dacht ik dat dit geen probleem zou zijn? sleutelcode lampje op daschboard gaat uit tijdens het starten. siemens pomp inmiddels veel foutcodes toen ik hem uitlas. na wissen bleef alles echter weg. Weet iemand hoe het zit met het motormanagement lampje. behoort deze wel te branden als je hem op contact zet? Hoe is de startonderbreking geregeld bij een Mazda 2. Het is me nog een raadsel....hebben jullie een goed idee.

Uitgelezen met

gutmann

Bijgewerkt door RikF op 07-04-2011 10:00
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen