Af en toe geen vrijgave van immobilizer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
323
Type
TYPE BJ
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
1253
Gepost: 12-05-2011 18:22
Professional

Lid sinds:
bijdragen

Af en toe start deze auto niet,maar als de sleutel wordt vastgehouden in de startstand duurt het 2 a 3 seconden en start wel(voor de duidelijkheid ik bedoel hiermee het ronddraaien van startmotor).

Oorzaak is dat de immobilizer het extra start relais (bij de A-stijl)niet aan massa legt en tevens in de PCM de brandstof en ontsteking niet aanstuurt.

Alle voeding en massa punten op de immobilizer unit (onder de stuurklom) zijn aanwezig er is ook continuiteit op draad tussen  PCM en immobilizer unit.

Als ik met de scoop deze draad (verbinding tussen PCM en immobilizer unit) meet zie ik wel een spanning lopen van ong. 12 volt (dit is een versleutelde code)maar kan er voor de rest niet veel mee.

De immobilier unit is nieuw en tevens krijg ik het systeem niet in de inleermodus om extra sleutel te activeren met systeemcode.

Ik denk zelf dat de PCM het probleem is maar wil graag zien wat er misgaat in het gecodeerde signaal(kleur draad is GY/l ofwel grijs met blauwe streep)

Ook mazda motor nederland kan dat niet vertellen.

 

 

Uitgelezen met

i.d.s standaard

Foutcodes

soms p1602(communicatie tussen PCM en immobilizer unit)

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen