Inleren afstandsbediening/binnenverlichting werken niet

Mazda
Merk
Mazda
Model
6
Type
TYPE GH
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
276
Gepost: 21-05-2024 13:29
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
166 bijdragen

Beste mensen,

van deze mazda 6 krijgen we sleutels niet ingeleerd/gekoppeld(alle mogelijke handmatige geprobeerd) en tevens werkt de binnenverlichting niet. Misschien heeft dit met elkaar te maken. Centrale vergrendeling werkt wel met sleutel in de deur. Sleutels zijn door een sleutelbedrijf nagekeken en moeten goed zijn.

Van de voorportieren zien we de live data verspringen als de deuren open of dicht zijn. Kofferklep blijft ie zeggen dat ie open staat. Heb de microschakelaars bij deze motor/kofferslot doorgemeten en die werken. Alleen de schakelaar/sensor met de 3 draden heb ik nog niet gemeten. Weet even niet waar ik daar mag verwachten.

Alle zekeringen zijn nagelopen en zijn heel. Wel had de oude bcm waterschade dus hangt er een andere in. Met deze gebruikte bcm werkt evenveel als met de oude dus ik weet niet of dat hierop van invloed is.

Krijg ik sleutels niet gekoppeld omdat ie blijft zien dat de kofferklep open staat? In de procedure staat dat eerst alle deuren eerst dicht moeten zijn.

Ik heb geen schema oid kunnen vinden van de binnenverlichting. Heb ook geen voeding/12V bij de binnenverlichting.

Alle info is welkom......alvast bedankt!

Uitgelezen met

Autel Maxisys

Foutcodes

B1175:13 Bestuurdersportier niet dicht schakelaar B1178:11 Bagageruimte open schakelaar

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken