smering onvoldoende ,rembekrachtiging valt weg

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
6
Type
TYPE GG/GY
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/7
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
3525
Gepost: 30-08-2011 13:44
Professional

hugo


Universeel

Lid sinds: 12-02-2008
160 bijdragen

Hallo collega's klant komt met klacht dat rembekrachtiging bij lage snelheid niet goed werkt.
Na 2x een andere vacuumpomp geprobeerd te hebben kwamen we erachter dat bij meting de opbrengst steeds veel te weinig was (stationair 0,2 bar vacuum) en je voelt het ook .Na vacuumpomp verwijderd te hebben en motor starten zien we geen olie lekken zelfs op toeren komt er amper wat. dus de vacuumpomp krijgt geen smering


We hebben carterpan los gehad en zeef schoongemaakt.(deze was wel vuil). ook hebben we verstuiverringen vervangen wat waarschijnlijk de oorzaak is van de vervuilde zeef.
en nieuwe olie + oliefilter erin gedaan

Nu denken we zelf aan een verstopping ergens.


als we de motor laten draaien met het klepdeksel eraf krijgen we alleen olie op de nokkenas op de eerste 3 nokken de rest blijft droog ook bij gasgeven !!zou de olie pomp te weinig opbrengst geven ??

we hebben geen oliedruk gemeten omdat wij geen oliedrukmeter hebben en bij mazda hier om de hoek ook niet en je schijnt er erg lastig bij de oliedruksensor te kunnen komen

Wie heeft dit wel eens meegemaakt of heeft een tip?
groeten Hugo
 

Uitgelezen met

snapon

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen