verwarmingsprobleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
CLK
Type
TYPE C209 - A209
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
578
Gepost: 21-04-2020 21:38
Professional

patrick12

Lid sinds: 14-07-2016
3 bijdragen

hoi, ik heb hier een mercedes clk R209 bouwjaar 2006 staan met een kachelprobleem. Als je de kachel op maximaal koud zet, word hij mooi koud, als hij op maximaal warm word gezet, werkt het ook. Het probleem zit hem erin dat als je de temperatuurknop een klik van koud afzet, de kleppen naar maximaal warm worden gestuurd, dit gebeurd direct na het sluiten van de portieren en ramen. (als deze openblijven dan reageert het wel goed), Het maakt hierbij niet uit of hij op automatisch staat of niet. De auto heeft geen foutcodes, en de binnentemperatuursensor geeft 20 graden aan, en de buitentemperatuursensor geeft 19 graden aan. Heeft iemand een idee wat dit kan veroorzaken.

Gemeten

foutcodes uitgelezen, temperatuursensoren nagemeten, aansturing van de kleppen gecontroleerd, sensoren schoongemaakt, bedieningspaneel vervangen, airco druk gecontroleerd.

Uitgelezen met

launch

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.