LPG storing, sporadisch valt cilinder 6 weg

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
E-klasse
Type
TYPE W211 - S211
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
LPG
Reacties
15
Bekeken
371
Gepost: 18-04-2019 22:36
Professional

huib

zelfstandig
Universeel

Lid sinds: 09-10-2013
20 bijdragen

Een Mercedes E320 met BRC installatie heeft al enige tijd een storing, er wordt 's ochtends 100km mee gereden en 's middags weer (LPG). Alleen aan het eind van de tweede rit valt cilinder 6 weg. De volgende ochtend slaat het vervolgens nauwelijks aan en start pas (benzine) na 2 pogingen. Daarna herhaald alles zich weer.

Inmiddels ben ik er achter dat de verdamper bevriest waardoor de laatste cilinder (6) van de galerij er waarschijnlijk als eerste mee kapt. Waarom het de volgende dag niet wil starten begrijp ik niet.

Aangezien ik een beetje vastgelopen ben heb ik een schema van het koelsysteem proberen te tekenen zoals ik dat in de auto zie (geen documentatie voorhanden helaas).

Ik kom dan tot de conclusie dat als de elektrische kachelkraan gesloten staat de verdamper geen doorstroming meer heeft en het dus logisch is dat het bevriest. Alleen het rare is dat deze auto al 5 jaar zo zonder problemen rond rijd en het fenomeen pas bij een 2e rit van 80 voorkomt.
 

Waar ga ik hier de fout in? Iemand een idee? Dank alvast.

Gemeten

Kachel functioneert prima Extra elektrische waterpomp werkt Thermostaat is nieuw Geen foutcodes

Uitgelezen met

Icarsoft Pro

Foutcodes

Geen

Downloads (1)

  • koelschema-mercedes.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.