Totaal geen spanning meer

Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Sprinter
Type
Sprinter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2021
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
287
Gepost: 15-08-2024 14:59
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
172 bijdragen

Beste mensen, wij hebben hier deze sprinter via transport binnen gekregen. Is stilgevallen en heeft totaal geen spanning meer. Accu is goed. Bijgebouwde laadklep werkt dus spanning en massa is er.

Heb een ander verhaal gelezen over beschadigde kabelboom bij de bcm. Hier zit de bcm rechts in de stijl, ziet er allemaal normaal uit. Met bewegen van kabelboom enz gebeurt en niets. Schade heeft deze zover ik beoordelen niet gehad.

Direct op de pluspool zit een verdeelblok(zie foto in bijlage). De kleine aansluiting met 50A zekering krijgt/heeft spanning. De grote aansluiting krijgt/heeft GEEN spanning. Dit omdat dit dus toch blijkbaar een hoofdrelais is(zwarte doos enz erlangs). Als ik de plus hier overbrug heb ik op een heel groot gedeelte van de bus wel spanning. Radio/binnenlicht/gevaren lichten enz werken dan wel. Alleen linksvoor bij de bestuurder mis ik dan nog het een en ander. Geen tellers enz, geen reactie op startknop, geen spanning op obd.

Met de overbrugging erop zover het kon de zekeringen nagekeken maar kwam niet geks tegen.

Links in de stijl zit wel de keyless module en daar waren een paar pennen lichtelijk gecorrodeerd. Schoongemaakt en terug gezet, geen resultaat.

Mijn grootste vraag; hoe werkt het bij deze bus? Wie/wat en wanneer schakelt het hoofdrelais wat daar direct bij de accu zit? Want daar gaat het in eerste instantie als mis.

Wat ik er ter info wel bij moet zeggen is dat in deze bus een half jaar geleden een nieuwe motor is geplaatst. Kan hier helemaal niets mee te maken maar ik denk ik meld het toch maar even.

 

Downloads (1)

  • hoofdrel-sprinter.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken