Koelvin blijft loeien

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Vito
Type
TYPE W638
Uitvoering
-
Bouwjaar
2017
Brandstof
Diesel
Reacties
18
Bekeken
2331
Gepost: 26-06-2020 06:20
Professional

jaapje321

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 10-12-2009
115 bijdragen

Beste collega's,

We hebben een Vito in de werkplaats waarvan de koelvin al enkele weken blijft loeien wanneer de motor draait. Wanneer de motor gestart is gaat na 15 seconden de vin op de hoogste stand loeien en blijft dit doen tot de motor uit gezet wordt.

De regelunit krijgt een signaal vanaf de ecu. Deze stuurt de vin aan op 89.9%

Omdat de ecu de vin aan blijft sturen denk ik dat een sensor een onjuist signaal naar de ecu stuurt. Maar alle sensoren die we kunnen uitlezen geven de juiste waardes af. 

Iemand dit al eerder meegemaakt?

Gemeten

Buitenlucht temperatuur Inlaatlucht temperatuur koelvloeistof temperatuur uitlaatgastemperatuur koelvloeistofniveau sensor aircodruk sensor (bij airco uit gaat de vin ook aan) Alle temperatuur sensoren geven normale waardes

Uitgelezen met

kts 570

Foutcodes

Alle systemen zijn storingsvrij (het juiste type vito staat niet in de lijst van amt, het is type 447 met de renault motor)

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen