Niet het maximale vermogen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Vito
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
2162
Gepost: 17-09-2010 22:40
Professional

lompe

Lid sinds: 24-11-2007
339 bijdragen

Auto wordt aangeboden omdat deze niet meer het volle vermogen levert.

Uitgelezen, geen fouten. Proefrit gemaakt niet echt veel kunnen merken, moeilijk in een vreemde auto. Trekkracht is er toch best wel, allen moet er iets gas gegeven worden bij wegrijden.

Volgens klant had de auto echt meer vermogen onder in.

 

Gemeten

Bij een koude start valt op dat de motor iets in toeren varieert en iets blauw rookt. Bij een volgende koude start een aantal meetwaarden bekeken. Toerental,luchtmassa, egr gewenst en egr positie. Na ongeveer 5 seconde wordt de egr 100% aangestuurd. En is de werkelijke positie ook 100 % Op dat moment toeren variatie en rook. Na 30 seconde alles weer normaal. Egr klep gedemonteerd en bekeken, ziet er uit als nieuw en loopt soepel. Bij een volgende start meetwaarden grafisch bekeken, tijdens starten valt op dat de luchtmassa heel even naar 1300mg piekt en na aanslaan bij 100% egr een massa geeft van 500mg. Volgens ons te hoog. Een andere variant: een lmm die te veel aangeeft. Lmm vervangen en probleem opgelost. Motor loopt vlgs. klant beter dan dan hij ooit gedaan heeft.

Uitgelezen met

Bosch kts

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken