Moter valt uit

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mini
Merk
Mini
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/4
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
632
Gepost: 29-05-2019 11:53
Professional

FredPeursem

Autotechnicus
Bosch carservice v/d Lee
Anders/Overig

Lid sinds: 07-03-2017
14 bijdragen

Goedendag allemaal,

Wij hebben hier een Mini One 1.6 16v binnen staan met de klacht dat de moter uit valt zodra je hem start. Of wanneer je op de weg rijd en de koppeling in trapt. Moterlampje brand en uitgelezen met de KTS.

foutcodes: 2841  vanos-magneetventiel uitlaatnokkenas kortsluiting naar massa

2878 vanos-magneetventiel inlaatnokkenas kortsluiting naar massa

2F39 Wrijvingswiel-actuartor koelmiddelpomp kortsluitng naar massa

27B2 brandstofverdampingsventiel kortsluitng naar massa

2EE3 kenveld thermostaat kortsluiting naar massa

2F57 Oliedrukregelklep kortsluitning naar massa.

Allereerst gekeken met afstel gereedschap of de distributieketting op tijd stond en inderdaad die stond een tand verkeerd. Klant had een keer bijna zonder olie gereden. Op tijd gezet en een nieuwe spanner gemonteerd. Helaas was het probleem daarna exact hetzelfde. Foutcodes komen na een rondje rijden gelijk terug. Bedrading gecontroleerd vanaf de sensoren naar de motercomputer en doorgemeten. Daar komt niets geks uit. Daarna naar de zekeringen gekeken en onder de moterkap was zekering F4 20A eruit gesprongen. Zodra je er een nieuwe inzet en de auto start springt hij er weer uit. Zover ik kan zien is zekering F4 een constante voeding naar de moter ECU. Bedrading nagekeken en doorgemeten en ziet er goed uit. Nu verdenk ik zelf dat er iets mis gaat in de moter ECU.

De vraag of ik nog dingen over het hoofd ziet en of de moter ECU regelmatig stuk gaat bij deze auto's. Of ik toch in een andere richting moet zoeken. Ik hoor graag van jullie.

 

Alvast bedankt,

Groet Fred Peursem

Uitgelezen met

bosch kts

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.