Distributieriem vervangen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mitsubishi
Merk
Mitsubishi
Model
Colt
Type
CZ3 - CZT - CZC
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/9
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
5640
Gepost: 19-03-2012 22:33
Professional

WoodyProducts

Monteur
Woody Products
Anders/Overig

Lid sinds: 12-07-2011
24 bijdragen

Hallo allen,

Is er iemand met ervaring met vervangen van distributie van Colt CZT 1.5 turbo?

Ik heb de distributie vervangen, en na korte tijd ging check engine lampje branden. Gewoon doortrekken merk je niets, komt de turbo er bij en rekt hij lekker door. Maar als je bijvoorbeeld op snelweg kalm gas geeft, dan heb je het idee dat hij hij op 3 cilinders loopt, of gesmoord wordt. In ieder geval heeft hij dan niet het vermogen wat je verwacht.

De merktekens op de nokkenas en krukas staan netjes op tijd.

Nu zit er een inlaatnokkenas op die verstelbaar is. En beetje ala Renault 16 kleppers. Moet de distributie ook op de Renault manier afgesteld worden? Dus de achterkant van de nokkenassen in lijn brengen. Ik heb namelijk de timing aan de distributiekant afgesteld, maar ik kan mij voorstellen dat bij verdraaien van de verstelbare nokkenas alleen het tandwiel verdraaid is en de as zelf, vanwege de verstelbaarheid, niet verdraaid is. Zodat hij optisch (merktekens) wel op tijd staat, maar in werkelijkheid niet.

Heeft iemand hier ervaring mee? Of een instructie over de timing afstelling.

Bedankt alvast.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken