Inhouden tijdens rijden, onregelmatig stationair lopen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mitsubishi
Merk
Mitsubishi
Model
Galant
Type
Galant IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
1991
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
7187
Gepost: 09-04-2008 18:49
Professional

arianvos

Directeur / eigenaar
Autobedrijf AIM
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
73 bijdragen

Ik heb hier een mitsubishi galant uit 1991 met een benzinemotor erin.

De motor heeft ongeveer 10 jaar niet gelopen, en heeft nu pas 45.000 kilometer gedraaid.

Na de wagen helemaal nagekeken te hebben (vierkante banden e.d.) en alle filters en vloeistoffen, bougie's e.d.ververst te hebben, reed hij prima. Distributieriem voor de zekerheid vervangen i.v.m. uitdrogen.

aantal maanden mee gereden en dat ging allemaal prima. Op een gegeven moment leek het of er een injector wat begon te vervelen en liep de motor niet helemaal lekker, wel op 4 cilinders maar toch niet zuiver. Brandstofverbruik werd wat hoger.

Lambdasonde bleek niet oke, deze vervangen en twee maal injectorreinigers toegevoegd uit voorzorg. brandstoffilter opnieuw vervangen nadat de injectorreinigers hun werk hadden gedaan, en de auto liep weer goed.

Nu een jaar later houdt hij in en loopt stationair onregelmatig en bij rijden inhouden (lijkt of hij brandstof tekort heeft) Wegenwacht heeft eenmaal een overbrugging voor de brandstofpomp gemaakt omdat de aansturing weg was, die overbrugging zit er nog steeds en de pomp loopt gewoon.

Heeft iemand ervaringen met deze motoren en dit verschijnsel??? Computer of bedrading problemen die vaker voorkomen bij dit model??

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.