Lancer Evolution 4 vreemde onregelmatige tik

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mitsubishi
Merk
Mitsubishi
Model
Lancer Evolution
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1996
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
2255
Gepost: 06-10-2010 10:06
Professional

bastiaan45

Lid sinds: 13-09-2010
55 bijdragen

Het is alsof de duvel ermee speelt, maar in de Lancer EVO die ik heb staan voor eigen gebruik doet zich nu een ander punt voor.

De motor loopt zoals het hoort, echter, er zit een onregelmatige tik in. Begint al vrij snel na starten en is alleen bij stationair te horen.

Is een compleet onregelmatig. Soms 10 sec niet, dan 3 keer in 2 sec etc. Geen peil op te trekken, gaat ook niet met toeren mee, bij beetje gas geven is hij weg.
 

tik klinkt als warm uitzettend metaal als ik het moet beschrijven, lichte 'kling' die willekeurig zich laat horen. Wel heb ik het idee dat de motor af en toe heel licht reageert op sommige tikken, maar niet altijd.

Overigens zitten er geen ijzerdeeltjes aan de peilstok, olie is nog niet afgelaten, maar het klinkt niet echt naar lagerschade zou ik zeggen.

Moeilijk verhaal, maar heeft Iemand een idee?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.