Galopperen bij rustig wegrijden / rijden laag toerental.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mitsubishi
Merk
Mitsubishi
Model
Pajero
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/9
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
3585
Gepost: 04-11-2010 21:36
Professional

jcln

Lid sinds: 23-11-2007
98 bijdragen

Klacht klant : Auto gaat galopperen bij wegrijden en tijdens zeer rustig rijden en dan gas bij geven.

Auto rijdt dan zeer schokkend en klant ervaart dit als zeer vervelend, auto is pas in zijn bezit, had hiervoor oud type 2.8 Pajero, hierbij had hij nooit last, ook ander familieleden die met de auto rijden hebben hier last van.

Als de auto gaat galopperen en er wordt dan gas bij gegeven dan wordt het alleen maar versterkt, dit verschijnsel is bij sommigen ook bekend als het z.g. "bonanza" effect???

Heb er zelf al een paar keer mee gereden, heb het probleem zelf niet gehad. ( andere rijstijl ?? )

Volgens de dealer zijn de 3.2 Pajero's en dan ook vooral in de korte uitvoering hier gevoelig voor, en wordt het door Mitsubishi niet gezien als een probleem van de auto..

Auto heeft net +/- 60000 km. gereden, als ik er mee rij dan heb ik niet het idee dat er wat met de aandrijflijn (koppeling / tweeledig vliegwiel) aan de hand zou zijn.

Er staan geen foutcodes in, motor en auto loopt/rijdt perfect.

Heeft iemand dit al eens bij de hand gehad en is het te verhelpen of is het een kwestie van auto / rijstijl zoals de dealer zegt ??

 

 

 

 

Gemeten

Geen foutcodes

Uitgelezen met

KTS 650

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen