temperatuur meter in het rood (spanningsregelaar)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mitsubishi
Merk
Mitsubishi
Model
Pajero
Type
Pajero
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/1
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
580
Gepost: 10-07-2017 16:50
Professional

JPersoons

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 03-06-2016
553 bijdragen

Wanneer ik deze Mitsubishi start met een warme motor loopt de temperatuurmeter op het dashboard het rood in. Na tien tot twintig seconden zakt de meter weer naar het midden, waarbij het wel opvalt dat de meter niet helemaal stil staat en lichtjes schommelt.

Wanneer je via de diagnose stekker (obd, 16 polig) de motor temperatuur bekijkt begint deze ergens rond de 70 graden en deze loop langzaam op richting de 85.

De koelvin (viscokoppeling) werkt. De thermostaat is in orde.

Dus ik trek de conclusie dat de spanningsregelaar in het dashboard stuk is, en dat daardoor de meter even het rood staat omdat de dynamo op dat moment net wat meer spanning geeft omdat de auto net gestart is en de accu's geladen worden.

Maar die spanningsregelaar blijkt nogal aan de prijs te zijn, dus ik vraag me af of er iemand bekend is met dit probleem.

Gemeten

Koelvin Thermostaat bekabeling temp sensor

Uitgelezen met

Snap on Solus Ultra

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.