Gasklephuis

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mitsubishi
Merk
Mitsubishi
Model
Space star
Type
Spacestar
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Benzine
Reacties
15
Bekeken
7270
Gepost: 19-10-2012 21:53
Professional

Oblious


Universeel

Lid sinds: 24-06-2012
217 bijdragen

 Hallo

Ik heb vandaag een spacestar binnen gekregen. Klacht is auto stotert, niet hoger dan 2500 toeren en valt uit en mil lamp aan en uit. Motor loopt op noodlop. Uitlezen en gasklephuis storing. Resetten en werk weer, maar na 10 seconden weer fout. Deze gasklephuis is elektronisch dus doorgemeten, signaal draad gemeten goed. Weerstand gemeten van de spoelen ook goed.

Los en uitelkaar gehaald. Blijkt dat de 2 magneten die op de klep as zitten los te zijn. Met component lijm geplakt en toen ik de 2e magneet wou pakken bij de uiteinde breekte het in tween. Niet op staal werktafel aan werekn. Magneet nergens te krijgen dus een 2e hands gaan zoeken.

Nergens te vinden! Alleen maar gereviseerd. Zo tegen de 400 euro inc overal. Nieuw bij de dealer ex btw 700. GDI motoren hebben vaker gasklephuis problemen. Gasklep viezigheid aanslag en komt vast te zitten. Spoel verbrand of magneet komt los te zitten.

Ik zal morgen foto's uploaden. Leuk om te weten hoe revisie bedrijven goud geld maken.....

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken