Wagen valt stil na +_ 500 meter rijden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mitsubishi
Merk
Mitsubishi
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
5478
Gepost: 05-05-2015 16:19
Professional

Zorg

Lid sinds: 03-06-2010
87 bijdragen

Besten, 

 

Ik heb hier een mitsubishi Canter staan 2800 TDI 85KW. Deze valt na een 8 tal uren stilstaan ineens stil na 500 meter rijden,

Alsof iemand het contact afzet, of de motor ineens serieus verzuipt.

 

Je kan hem dan vrijwel drect terug starten (met een beetje moeite) maar met zeer veel witte rook achter zich.  

Eens de wagen een 10 min heeft kunnen rijden komt dit probleem voor de rest van de dag niet meer voor .

overlaatst heb ik er eens achter gereden wanneer deze stilvalt en dat ging gepaard met een kleine wolk witte rook (plof witte rook en de motor valt uit)

 

Voor de rest rijdt deze wagen perfect, goed vermogen ect.

 

Gemeten

nieuwe brandstoffilter, de brandstoffilter overbrugd voor lucht via handpomp uit te sluiten. een extra elektrische brandstofpomp aangesloten voor de filter. nieuwe gloeibougies (niets mee te maken) Stopklep gedemonteerd en vervangen, ineens een draad bijgelegd met een lamp aan om te zien wat er gebeurd als deze stilvalt en de spanning blijft goed op de stopklep. Het komt er dus op neer dat mijn spanning op de stopklep blijft en toch de wagen uitvalt, als deze enkele minuten draait is er geen probleem meer voor de rest van de dag. ik eindig precies bij probleem in de pomp maar enkel dan na enkele uren stilstaan?? dan lijkt het mij weer lucht... kunnen verstuivers zo een problemen geven?

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.