Sleutel werking Almera 1999

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Almera
Type
TYPE N15
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/10
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
244
Gepost: 02-05-2018 12:13
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
3726 bijdragen

Deze Almera is een uitleenauto van een handelaar/garage.

 

Op zijn verzoek zou ik er een sleutel bijmaken. Helaas is er geen transponder sleutelcode aanwezig dus hoewel er nu een mooie extra sleutel ligt, kan deze niet geprogrammeerd worden. Via het transponder kopie systeem kom ik in dit geval ook niet verder (ID41 wil niet lukken). 

Omdat het toch een interne auto is besloten de oude truuk toe te passen van het bevestigen van de transponder op de transponder ring. Dit werkt op zich prima, maar toch is de auto alleen te starten met de originele sleutel, waar de transponder uitgekomen is. Bij de andere sleutel blijft het ECU lampje knipperen en start de auto niet/slaat af (startonderbreking). Uitlezen van de sleutel geeft geen extra transponder aan welke nog in de originele sleutel zou zitten (buiten degene uit het huisje welke je er zo uit kunt trekken).

De vraag: wat zit er nog meer in de originele sleutel waardoor deze de auto wel wil starten terwijl de andere sleutel dit niet wil?

Gemeten

nvt

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.