Rempedaal

Nissan
Merk
Nissan
Model
Leaf
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Elektrisch
Reacties
12
Bekeken
439
Gepost: 29-08-2024 16:10
Professional

JanBert


AVA
Anders/Overig

Lid sinds: 22-10-2016
7 bijdragen

Ik heb hier een Nissan Leaf staan voor APK. Nu valt het me op dat het rempedaal redelijk makkelijk tot op de bodem / aanslag kan worden getrapt. 

Volgens het APK handboek mag dit niet. Er staat: ''Bij hydraulische remsystemen mag bij het bedienen van het rempedaal de slag van het pedaal niet door een aanslag worden beperkt.''

Ik heb zelfs nog de pedaalkrachtmeter er bij gepakt: met 300N ligt het rempedaal op de aanslag (volgens RDW handboek mag je tot 700N trappen).

Ik heb met de RDW gebeld en kreeg als antwoord dat dit inderdaad op deze manier moet worden beoordeeld. Echter gaven ze ook aan dat ik eventueel nog met een Nissan dealer kon bellen of zij hier meer van weten. Dat heb ik gedaan (2 stuks), maar ik kom daar niet verder mee. Ze zeggen beiden: remt de auto goed? Geen lekkages? Dan gewoon afmelden.'' Ze herkennen beide mijn klacht niet.

Online kom ik deze klacht wel vaker tegen en ik krijg haast het gevoel dat het bij de auto hoort. Maar daar heb ik tot nu toe geen uitsluitsel over.

Ik wil graag weten: is dit een eigenschap die bij deze auto hoort. Zo ja, waarom zou ik hem hiermee kunnen goedkeuren terwijl het volgens de regelgeving niet mag.

Alvast dank voor jullie reacties. 

Gemeten

Remt prima tijdens proefrit en op remmentestbank, geen lekkages, geen foutcodes. Remmen lopen vrij.

Uitgelezen met

AutoCom

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken