B27DC Elektronische stuurkolom-vergrendeling spanningsverzorging

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Micra
Type
TYPE K12E
Uitvoering
0.9 IG-T Tekna
Bouwjaar
2018
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
308
Gepost: 16-08-2022 14:12
Professional

ARW113

Autotechnicus
Autobedrijf Robert Wisselink
Anders/Overig

Lid sinds: 21-10-2016
2 bijdragen

In de werkplaats hebben wij een Micra K14 (juiste type was niet te kiezen bij aanmaken topic) staan waar tot op heden 2 keer de auto niet op contact te krijgen was, de auto bleef op het stuurslot staan. De eerste keer hebben wij de startbooster aangesloten en proberen foutcodes uit te lezen op het moment van storing bij de klant thuis. We konden zien dat beide sleutels herkend werden maar verder was uitlezen niet mogelijk omdat de auto niet op contact kon. Vervolgens de min pool losgenomen en weer gemonteerd, daarna ging de auto weer op contact en werkt alles weer naar behoren. De klant heeft dit vervolgens een paar weken later zelf nog een keer gehad en ook toen weer de min pool losgenomen waarna alles weer werkte. 

De foutcode die wij hier nu kunnen uitlezen is de: B27DC Stuurkolom-vergrendeling spanningsverzorging buiten bedrijfsbereik.

Gemeten

Accuspanning, sleutel herkenning, toets start knop, herkenning koppelingspedaal

Uitgelezen met

BOSCH KTS

Foutcodes

B27DC

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.