koelsysteem checken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Patrol
Type
TYPE Y60
Uitvoering
-
Bouwjaar
1991
Brandstof
Diesel
Reacties
50
Bekeken
617
Gepost: 08-06-2019 13:07
Professional

atlas1302

Directeur / eigenaar
Cabochalet LDA
Anders/Overig

Lid sinds: 31-01-2017
70 bijdragen

Hallo, na een kort ritje ineens hoog water temp. Al het koelvloeistof weg via een een heel klein scheurtje in een slang van de oliekoeler naar blok.

Oorzaak dus bekend maar ik maak mij zorgen of de koppakking of de kop ook niet gescheurd is. Olietemp. is niet boven de 85 graden geweest. Ik hoor wel een kloppend geluid maar dat kan waarschijnlijk omdat er geen vloeistof meer in het blok zit, en dan maakt het blok wat meer geluid denk ik.

Heb compressie gemeten en alles is goed, ook zie ik geen bijzonderheden aan de nokkenas en klepspeling is goed. Start in een keer en loopt regelmatig rond.

Zal een lektest uitkomst bieden? zal een adapter maken voor de gloeibougie en daar druk opzetten met de compressor, voor nood de kapotte slang wisselen zodat het systeem met water kan worden gevuld.

Hebben jullie een vermoeden of een goede tip, dan hoor ik het graag.

Groeten, Willem

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.