Koppelingspedaal blijft hangen bij langzaam indrukken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Qashqai
Type
Uitvoering
1.6 Tekna
Bouwjaar
2016
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
633
Gepost: 14-09-2022 13:26
Professional

Autocentraal

automonteur
autocentraal
Universeel

Lid sinds: 17-07-2013
12 bijdragen

Beste mensen,

Afgelopen week bij deze Nissan Qashqai  de koppeling vervangen omdat deze versleten was. 
Nieuwe koppelingsset incl nieuw hydraulisch druklager gemonteerd van LUK. 
Systeem ontlucht alles lijkt in eerste instantie in orde. Rijd schakelt ontkoppelt goed en pedaal voelt ook goed aan. Maar wanneer we het pedaal langzaam intrappen voel je geen druk en blijft het pedaal op de bodem hangen. Trek je hem terug is hij gelijk weer goed. Dus bij snel intrappen van het pedaal is alles in orde, trap je hem langzaam in heb je geen druk en blijft deze op de bodem. Handmatig ontlucht, met apparaat ontlucht geen verschil. De auto naar nissan dealer gebracht met de hoop dat er een speciale handeling zou zijn voor ontluchten ook geen resultaat en dealer beweerde druklager defect. Zou idd kunnen dus weer een nieuw lager laten komen deze dit keer eerst gevuld en gemonteerd daarna weer ontlucht maar nog steeds zelfde probleem. Uiteindelijk voor de 3e keer bak eraf gehaald oude originele lager gemonteerd en ook nog steeds hetzelfde probleem. 
Er is geen lekkage, druk blijft ook gewoon netjes aanwezig als je langere tijd pedaal ingedrukt houd. Bij rijden geen enkel probleem als je pedaal maar snel intrapt. Wanneer je het pedaal rustig intrapt geen druk en blijft hij hangen, trek je het pedaal terug is deze gelijk weer goed. 
 

iemand tips of al eens meegemaakt?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.