Motor houdt soms in met optrekken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Type
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
1664
Gepost: 20-10-2021 14:37
Professional

tom027

Lid sinds: 13-07-2009
27 bijdragen

Dag collega monteurs,

Ik heb een klant met een Nissan Qashqai met het volgende probleem: met optrekken houdt de motor soms een beetje in. Het is maar af en toe maar je merkt het goed. 

Ik ben zelf een heel stuk gaan rijden met de diagnose tester en zie telkens als het probleem zich voordoet dat de luchtmassa een dipje geeft. (dit verklaart het inhouden) Dit terwijl de gasklep volledig geopend blijft. 

Ik heb met meten verschillende andere componenten erlangs gehouden zoals de EGR-klep maar deze geven geen problemen tot ik kwam bij de regeling van de nokkenasverstelling inlaat. Deze lijkt met het gasgeven ineens een vreemde beweging te maken waardoor de luchtmassa wat inzakt.

Ik heb 2 foto's toegevoegd met mijn bevindingen, 1tje is wanneer de auto niet inhoud en de andere met het probleem (rood omcirkeld).

Ik hoop dat iemand tips heeft om verder te zoeken. 

Alvast bedankt

Mvg Luc 

Gemeten

Het volgende hebben we al gedaan: -Inlaatkleppen gereinigd -Nokkenas versteller plunjers gecontroleerd op vervuiling -De auto heeft netjes onderhoud gehad

Uitgelezen met

Autel

Foutcodes

Geen foutcodes

Downloads (2)

  • nissan-qashqai-optrekken-goed.jpg
  • nissan-qashqai-optrekken-met-inhouden.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen