Ontsteking probleem motor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Model
Type
Uitvoering
-
Reacties
3
Bekeken
270
Gepost: 03-11-2020 12:20
Professional

SeatSkodaM


Anders/Overig

Lid sinds: 07-10-2019
26 bijdragen

Beste Forumleden,

Ik ben momenteel bezig met een motorscooter, deze heeft in het water gelegen maar dat maakt verder niet uit. Het betreft een minarelli 300cc 4-takt met 2 kleppen.

Ik probeer hem aan de gang te krijgen maar loop steeds ergens tegen aan. Ik heb 13 bar compressie (11-14 bar voorgeschreven.) en ik heb de timing met een stroboscoop lamp gecontroleerd. Ook de distributie nagekeken deze staat op tijd. Toch wil hij niet aan de gang. Momenteel ligt de inlaat en uitlaat los en wil ik hem eventjes op remreiniger laten lopen omdat hij met carb en uitlaat ook niet wilt lopen.

Nu het gene waar ik tegen aan loop..

De bougie blijft stuk gaan, de motor heeft tijdens het starten enkele goed arbeidsslagen en lijkt aan de gang te gaan. Vervolgens geen teken meer van leven en als ik de bougie eruit draait heeft deze interne sluiting.

Als ik de bougie dan namelijk test dan vonkt hij niet meer van de centrale elektrode naar de buitenste massa..  houd ik de centrale electrode bij een massa van de accu dan slaat de vonk wel over 

Ik vroeg mij dus af hoe het kan dat deze bougie nou steeds op deze manier stuk gaat.. (andere bobine heeft ook niet geholpen..)

 

Mvg

Gemeten

Timing Compressie

Bijgewerkt door SeatSkodaM op 03-11-2020 12:22
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.