Koeltemperatuur meter stopt er ineens mee

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Agila
Type
Agila
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/11
Brandstof
Benzine
Reacties
38
Bekeken
1333
Gepost: 27-02-2017 01:07
Professional

Brkovi

Gepensioneerd

Lid sinds: 10-07-2016
22 bijdragen

De koeltemperatuur meter (dash) stopt er ineens mee. Koeltemp sensor gemeten bij div. temperaturen en deze lijkt mij goed te zijn 280 Ohm bij 85 graden (extern gemeten) en oplopend naar hogere waarden wanneer de temperatuur daalt. Stekker van de sensor los gehaald en na een paar seconden slaat de koelvin aan en de meter op het dashboard staat dan helemaal bovenaan. Stekker er weer op en na een paar tellen gaat de koelvin uit en de meter staat weer onderaan. Geen foutmelding o.i.d. op de diagnose apparatuur. Ook geen foutmelding op het dashboard. Mijn vraag is wat zijn de juiste meetwaarden van de temp.sensor. En worden de waarden van sensoren e.d. geregeld via de ECU? Of is dit en op zichzelf staande schakeling. Ik zou graag een compleet schema willen hebben. Hoe wordt de koelvin geschakeld? 

Gemeten

Gemeten waarden Koeltemp.sens. 280 Ohm bij ongeveer 85 graden C. Weerstand waarden langzaam oplopen nagelang de koelvloeistof temp daalde.

Uitgelezen met

Scandevil

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.