Antara start soms wel soms niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Antara
Type
Antara
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
709
Gepost: 29-12-2021 09:56
Topmonteur

nico1961

Directeur / eigenaar
E.M. van der Laan & Zn VOF
Universeel

Lid sinds: 23-11-2007
251 bijdragen

Bij deze Opel Antara het probleem dat de auto bij het starten soms wel en soms niet wil gaan starten. Als je in de auto komt dan draai je de sleutel om, en soms doet hij helemaal niets, een enkele keer begint hij met starten en stopt dan, en soms slaat hij zelfs heel even aan en ook weer af. Als je daarna nog een keer wil starten doet hij meestal helemaal niets. Na een aantal pogingen (of even wachten) dan start hij soms ineens wel, en blijft dan lopen. Uitlezen geeft in de motor ECU aan transponder sleutel niet herkend P0513, ( terwijl de auto dan loopt); in de immobiliser geeft hij altijd aan sleutel herkend. Voorgeschiedenis is wel dat de auto vraatschade aan de bedrading achter heeft gehad, met allerlei vreemde effecten in vooral verlichting. Na herstel werkte dit allemaal weer wel. Onder andere de accu was helemaal leeggelopen door de sluiting. Er is al een topic met een soortgelijk probleem, alleen is daar nooit een oplossing op gekomen. 

Iemand nog een idee? Ik durf de auto niet opnieuw te programeren omdat hij het dan misschien helemaal niet meer gaat doen.

Gemeten

Voedingen van de diverse modules ( BCM, Motor ECU, afstandsbediening module)

Uitgelezen met

Opel Tech II

Foutcodes

P0513 Transpondersleutel niet herkend

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen