Brandstofmeter geeft te weinig aan, ook na vernieuwen tankelement

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-F
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
2979
Gepost: 28-04-2006 01:11
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hoi allemaal, Astra-F van klant is is sinds een jaar ongeveer geleidelijk steeds minder brandstofvoorraad gaan aangeven op meter. Voltanken en de meter gaf op het laatst nog geen 3/4 aan. Wanneer het benzinelampje aanging, bleek de tank nog bijna halfvol te zitten.

Vervolgens stekker van tankelement losgenomen en doorverbonden, en de meter loopt mooi naar volledige uitslag, zoals het hoort. Van bovenaf de brandstofpomp eruit om bij de vlotter te komen ( die niet gehinderd wordt in zijn slag en mooi drijft), in de hoogste stand houden, maar de meter gaat niet verder dan 3/4 omhoog.

Weerstand van tankvlotterelement loopt ook mooi lineair op.

Dus ik dacht weerstandswaarde element wellicht te hoog, dus nieuw element geplaatst, gaan tanken en er blijkt niets veranderd. Klant niet blij, en ik ook niet. Hij rijdt van de week zijn tank een heel eind leeg en komt dan terug. Wie heeft hier ervaringen mee of heeft de oplossing ???

Alvast hartelijk dank allemaal !!!

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen