stuurhuis problemen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-H
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Diesel
Reacties
22
Bekeken
801
Gepost: 24-07-2019 19:01
Professional

Medard

zaakvoerder
Garage Medard
Universeel

Lid sinds: 17-09-2013
123 bijdragen

Beste collega's .

We hebben hier een open astra H binnen met een eigenaardig probleem.

Bij het recht vooruit vertoont de wagen geen enkel probleem maar bij een bocht nemen dan trek het stuur in pozen terug, eerst dacht men aan een aandrijf kop tegen het wiel die vast zat maar dat was het niet de koppen zaten aan beide kanten mooi los en er zat nog voldoende vet in.

Tot we plots bemerken dat bij stilstand en men draaide aan het stuur dit probleem ook te voorschijn kwam, dat het probleem bij het stuurhuis of stuurhuis pomp zat.

Het eerste wat we dan gedaan hebben en de spanning van de alternator gemeten en deze blijft mooi gelijk, we hebben ook nagezien of er voldoende olie in het reservoir stond deze stond voldoende hoog, dan de pomp zelf gecontroleerd het enige wat me opvalt is dat de pomp motor als men het stuur lichtjes onder spanning houd lichtjes op en neer gaat. 

Het probleem stelt zich zowel bij het naar links als bij het naar rechts draaien en enkel als men stopt aan het stuur te draaien en nooit als de wielen recht staan.

Nu is men vraag is dit een gekend probleem?

Er zitten ook geen enkele foutmelding in het stuurhuis

Gemeten

alternator spanning stuurhuis op werking

Uitgelezen met

snapon

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.