Motor houd in boven 1700rpm

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Combo
Type
Combo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/11
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
653
Gepost: 07-03-2019 15:06
Professional

slager

Directeur / eigenaar
Automobielbedrijf Slager VOF
Universeel

Lid sinds: 17-06-2010
189 bijdragen

Hallo,

We hebben hier binnen gekregen (probleem is eerst bij een andere garage behandeld) met een merkwaardige storing. Wanneer de auto koud is rijd deze goed, geen storingen en kan gewoon gereden worden. Zodra de motor bedrijfstemperatuur warm is (na ongeveer 10 km) en je remt af dan is het daarna niet meer mogelijk de motor boven de 2700 rpm te krijgen. Rijd je door dan wordt het probleem steeds erger. 

Zodra de motor weer geheel is afgekoeld is het probleem weer weg maar het bovenstaande komt weer terug zodra er voldoende temperatuur is.

Er is schijnbaar vanwege deze storing al een gerepareerd BCM gemonteerd maar dat weten we niet zeker, mogelijk dat deze alleen gecontroleerd is. Ook is de sensor van de krukas vernieuwd. 

Wat ook opvalt is dat de toerenteller sterk op en neer gaat (valt niet helemaal weg) en zodra je onder de 1700 rpm komt de motor gewoon goed loopt.

Wie herkend dit probleem.

 

Gemeten

Geen foutcodes, gemeten het krukas signaal en nokkenas signaal.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

geen.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.