aansturing injectoren cyl. 2 en 4 valt weg.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Corsa
Type
Corsa-C
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/3
Brandstof
Benzine
Reacties
21
Bekeken
5217
Gepost: 20-03-2013 18:12
Topmonteur

nico1961

Directeur / eigenaar
E.M. van der Laan & Zn VOF
Universeel

Lid sinds: 23-11-2007
262 bijdragen

Goedenavond allemaal,

ik heb weer een leuke, een Corsa-C Z12XE die als je de motor belast op drie cilinders gaat lopen, de ECU constateert misfires en schakelt cyl. 2 en 4 uit. Zet het contact uit, en weer aan (onder het rijden), en hij loopt meteen weer op 4 cilinders. Als je maar niet teveel gas geeft, dan gaat het goed, maar iets zwaarder belasten geeft meteen weer storing. Begonnen bij het begin, vier nieuwe bougies, starten en meteen op 3 cilinders, dus bobine ook vervangen. Toen leek het goed, twee dagen later klant terug, bij belasting toch weer op drie cilinders. Nu al een aantal andere dingen geprobeerd, o.a. LMM en BDP sensor, brandstof filter vervangen (was erg vuil) en brandstofreiniger toegevoegd, maar helaas helpt dit allemaal nog niet.

Het gekke vind ik dat je merkt dat de auto inderdaad wat gaat inhouden, dan gaat het MM-lampje knipperen (kans op cat. schade, overslag), en daarna gaat hij direct op 2-3 cilinders lopen en gaat het MM-lampje vast branden. Bij uitlezen geeft hij steevast aan overslag op cyl 2 en 4, en meerdere onstekingsmissers waargenomen. Zodra je het contact uit zet is de storing ook meteen weer weg.

Ik denk dat het misschien toch in de ECU zit, maar dat is wel het laatste wat ik wil vervangen zonder meer zekerheid. Als iemand nog een ander idee heeft dan hoor ik dat graag,

alvast bedankt, Nico.

Gemeten

Zie boven.

Uitgelezen met

Opel Tech-2

Foutcodes

P0302;P0304;P0300

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen