Blijft warm lopen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Corsa
Type
Corsa-D
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/11
Brandstof
Benzine
Reacties
20
Bekeken
5504
Gepost: 20-08-2013 11:52
Professional

Daankuy

Monteur

Lid sinds: 01-12-2010
63 bijdragen

Ik heb hier een corsa die 1 maand terug met het probleem kwam dat hij te warm werd en te veel druk op bouwde.

ik heb toen gekeken of er co in het koelsysteem kwam en dat was zo en hij bleef ook constant druk op bouwen dus tot de conclusie gekomen dat de koppakking lek was.

nu staan deze motoren er om bekent om bij het onderblok krom te trekken en dus hebben we besloten om een complete motor van de sloop er in te leggen.

deze motor had exact het zelfde gelopen ook 108 ( toeval)

de sloper zelf zei dat deze motor goed is dus daar gingen we vanuit.

De motor gemonteerd en het leek allemaal goed de auto weer aan de klant mee gegeven.

2 weken later kregen we de auto weer terug dat hij water verbruikte en op de snelweg warm liep als je even rond de 120 rijd.

zelf heb ik ook een hele tijd gewoon rond de kerk gereden enz. ook 80 km/h wegen maar dan blijft hij het gewoon goed. geen problemen zodra ik dan de snelweg op ga loopt hij meteen warm.

als ik dan een co test bij het koelsysteem doe komt eruit dat er wel co in het koelsysteem zit

hier uit zou je zomaar weer de conclusie kunnen trekken dat de koppakking weer kapot is maar dit lijkt me nogal onwaarschijnlijk omdat de motor van een vertrouwde sloper afkomt

nu heb ik net een lek test gedaan op alle cilinders maar dan houd hij de druk ook prima vast. het koel water begint helemaal niet te borrelen.

De kachel radiateur heb ik door gespoeld met de brandslang en zo ook de gewone koelradiateur.

ook alle slangen en leidingen die door de gasklep gaan met betrekking tot het koelsysteem zijn vrij en zit niks verstopt of iets dergelijks.

het zou in theorie ook de watergekoelde egr kunnen zijn die uitlaat gassen lekt in het koelsysteem maar ook deze zat gewoon op de 'nieuwe' motor dus is niet gewisseld van de andere.

 

heeft iemand al zoon probleem gehad met dit type motor.

Want ben bang als ik nu de koppakking vervang of een andere motor erin leg dat het nog steeds hetzelfde is omdat er een ander probleem is

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken