Gebroken nokkenas

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Corsa
Type
Corsa-C
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
LPG
Reacties
10
Bekeken
10180
Gepost: 28-01-2009 20:34
Professional

hayo

Lid sinds: 04-01-2009
2 bijdragen

Bij de Opel Corsa 1.2, bouwjaar 2005 en km.stand 85000 is een van de twee nokkenassen finaal doormidden gebroken.

De gemeten compressie na deze breuk is van de eerste drie cilinders goed. De vierde cilinder heeft wel compressie, maar ca. 20% minder.

Er zijn geen vreetsporen zichtbaar bij de nokkenaslagers. Olieniveau was goed omdat de auto ook drie weken eerder een grote beurt bij de dealer had.

Auto is dealer-onderhouden. De LPG-installatie is 6 maanden geleden door een erkend inbouwstation gedaan. G-3 installatie. Gereden kilometers op LPG: 12.000.

Nu beweert de dealer dat de nokkenasbreuk kan zijn ontstaan door de hogere verbrandingstemperatuur met LPG waardoor de cilinderkop is gaan kromtrekken. Daardoor kan de nokkenas zijn vastgelopen. De motor heeft geen warmloper gehad en draaide normaal onder lichte bedrijfsomstandigheden. Geen lange autobahnritten. Hoogst gereden snelheid: 120 km/u.

Mijn vraag is nu: Heeft de dealer gelijk? Of betreft het hier een materiaalfout?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.