Geen vermogen na reparatie foutcode 0190-b

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Frontera
Type
Frontera
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
15
Bekeken
656
Gepost: 17-11-2020 17:38
Professional

BBAS

Directeur / eigenaar
BijBart Autoservice
Anders/Overig

Lid sinds: 02-01-2017
23 bijdragen

Beste forumleden,

Bij deze Frontera hebben we wegens verschillende lekkages rondom de motor gedemonteerd. Hierbij is de voorste distributiedekselpakking, de koppakking, de turbo, klepsteelrubbers en distributiekettingen vervangen.

Na alles terug gebouwd te hebben heeft de auto maar weinig vermogen. Na een tijdje in deellast te hebben gereden, begint het motorstoringslampje te branden en is de code: P0190-b (mechanische fout in brandstofsysteem) uit te lezen. Wanneer dit gebeurd heeft de auto maar zeer weinig vermogen en krijg je hem met moeite naar de 80. Ook viel ons op dat soms vlak na het starten het 4x4 lampje even knippert maar dan vanzelf weer stopt met knipperen. Dit duidt m.i. op een vaccuumprobleem aangezien dit systeem deels op vaccuum werkt (volgens mij).

We hebben de vaccuumleidingen gecontroleerd en hier waren een aantal slangetjes bij die twijfelachtig waren. Deze zijn meteen vervangen waarna we het idee hadden dat het vermogen is beter is geworden maar nog niet wat het moet zijn, ook komt de storing terug. Verder hebben we de werking van de EGR-klep en de wervelkleppen gecontroleerd die naar behoren lijken te werken.

Al met al begint het voor ons een beetje een vaag verhaal te worden. Ik hoop dat iemand frisse input kan geven. Alvast bedankt!

Uitgelezen met

Autel Maxidas

Foutcodes

P0190-b

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.