Insignia start soms wel soms niet

Opel
Merk
Opel
Model
Insignia
Type
Insignia
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
444
Gepost: 16-06-2021 11:34
Professional

ABCalex

Directeur / eigenaar
ABCarStyling
Anders/Overig

Lid sinds: 11-04-2019
8 bijdragen

Deze beste opel heeft de neiging om soms wel en soms niet te starten. en dan bedoel ik dat hij nog niet rondgaat.

Het probleem doet zich dan ook willekeurig voor. Als de auto start bevat deze geen enkele foutcode. Nadat de auto wordt uitgezet is deze op geen enkele mogelijkheid meer te starten. Op het moment dat de auto niet start verschijnen de meldingen zoals gemeld.

Wat doet hij nu eigen niet ?
-Startmotor / relais ontvangt geen stuurstoom (ECU verstuurd hem niet)
-Tevens wordt de brandstofpomp niet aangestuurd (Hetzelfde ook hierbij krijgt het relais geen stuurstroom vanuit de brandstofpomp module )
- Klant opmerking: stotterd al enige tijd bij het ''gas loslaten '' bijvoorbeeld afrit snelweg
Wordt losgezien door de klant maar kan natuurlijk goed samenhangen. beide klachten zijn ongeveer gelijktijdig geconstateerd door de klant.

In eerste instantie zou je denken aan de startonderbreker.
Maar deze wordt vrijgegeven ook wanneer de auto weigert.

Opvallend is wanneer de opel weigert en hij staat met contact aan, kan het gebeuren dat hij na 10 min. uit zichzelf de brandstofpomp weer aanstuurt. Als dit gebeurt start hij ook weer gewoon net of er niets aan de hand is.

Het lijkt warmte afhankelijk te zijn. = de motor warm- start hij niet meer (komt vaker voor dan wanneer de motor nog onder bedrijfstemp. is''

Nu gaat ons vermoeden dan ook uit naar de Motor ECU gezien alle communicatie klachten richting de Motor ecu zijn vanuit de andere modules. Daarentegen is het wel zo dat hij het soms wel doet, en dan ook geen fout zichtbaar zijn.

Dus lijkt communicatie probleem te zijn echter zijn er geen breuken/ sluitingen te vinden binnen het canbus systeem.

Maar goed misschien zijn er collega's die dit herkennen dan wel ons op weg kunnen helpen met dit probleem.

 

Gemeten

Canbus systeem gemeten ( Ok) Alle zekeringen gecontroleerd Relais gecontroleerd en getest Canbus h & L op weerstand getest onderling tussen ECU / ABS unit , Motor ECU/ brandstofpomp eenheid & Motor ECU / Carosserie module. Geen sprake van defect binnen canbus

Uitgelezen met

Hella Gutmann mega mac

Foutcodes

ABS U0100 - can-bus/dataleiding van motorrekeneenheid / communicatie verstoord U0140 - communicatie verstoord carosserie-canbus U0125- can verbinding uitlees-stuureenheid communicatie verstoord Motor - ECM P069E - brandstopomp-stuurapparaat functief foutief

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.