Poblemen na revisie AC-tronic

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Meriva
Type
Meriva
Uitvoering
1.6-16V Temptation
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
419
Gepost: 01-04-2021 17:26
Professional

opelmonteur01

Autotechnicus
van winsum
Anders/Overig

Lid sinds: 21-07-2020
4 bijdragen

Goedenmiddag allemaal, wij hebben hier momenteel een Opel Meriva uit 2007 met 167000km gelopen.

auto is bij ons binnengekomen met een foutcode op het display "F" en de klacht auto schakelt niet meer. uitgelezen foutcode koppelingsactuator vastgelopen. klap erop en hij werkt weer als nieuw... nou simpel klusje, spul eraf in de doos en opgestuurd naar AC-tronic. na een weekje het spul gereviseerd terug gekregen en gemonteerd.

maar daar begint het probleem. programeren niet mogelijk.

wij programeren met de orginele Tech-2 van opel. maar lopen vast op het moment dat ik de parameters ga inleren en de motor gestart moet worden. Foutmelding "Niet voldaan aan testvoorwaarden"

AC-tronic gebelt en zij zeggen mij koppeling versleten... oke kan... maar ik kan niet snappen hoe een goedrijdende auto opeens met programeren een versleten koppeling heeft??

iemand hier ervaring mee?

ja ik heb de topic gelezen van de schakelvork maar ook dat lijkt me bij mij niet van toepassing omdat hij schakelde als nieuw.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.