U1055 canbus verbinding combi-instrument

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Mokka
Type
Insignia
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
936
Gepost: 23-07-2020 09:48
Professional

Chrisvdvegt

Lid sinds: 19-01-2016
6 bijdragen

Dag collega`s 

Bij ons is een opel mokka binnengekomen met als klacht dat na een lange rit van ongeveer een uur rijden de luchtkleppen van de kachel/ventilatie dicht gaan staan. De luchtkleppen op de display zijn dan niet meer te bedienen, terwijl alle lampjes gewoon branden. De kachelmotor draait wel,maar er komt geen lucht meer uit de uitgangen.  We hebben vervolgens de mokka de volgende dag geprobeerd en toen werkte alles weer perfect. De klant gaf aan dat dit probleem alleen voorkwam bij lange stukken rijden. 

foutcodes uitgelezen:
U0155 can bus-verbinding met combi-instrument geen communicatie

Deze foutcode is aanwezig in meerder modules
-airbag
-airconditioning 
-aanhanger module
-parkpilot
-frontcamerasysteem
-alarmsyteem
-radio 
-digiatale radio ontvanger

We hebben het vermoeden dat de klacht van de kant te maken heeft met de foutcode, dus willen we eerst het canbus probleem oplosssen. Vervolgens geprobeerd om de foutcode te wissen, het valt ons op dat de aanhanger-module (orgineel), radio en digitale radio ontvanger niet te wissen is. Wanner de auto op contact word gezet, springt de foutcode weer in alle modules

Alle zekeringen gecontroleerd, instrumentpaneel gedemonteerd en stekker gecontroleerd. middendisplay en radio gedemonteed en stekkers gecontroleerd. Trekhaakmdule gecontroleerd. 

Nu wil ik graag de voedingen, massa`s en canbus lijnen controleren / meten. Heeft er iemand een compleet schema voor mij? De schema`s van hella zijn niet compleet.

Tips zijn van harte welkom

Met vriendelijke groet,

Chris 

 

Uitgelezen met

hella gutmann

Foutcodes

u1055

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen