Slaat af bij stoplicht

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Tigra
Type
Tigra
Uitvoering
-
Bouwjaar
1995/5
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
5127
Gepost: 07-04-2013 21:55
Professional

mkampstra


Dealer

Lid sinds: 22-11-2007
117 bijdragen

Koud starten en rijden is geen probleem. Als je blijft rijden is er ook geen probleem. Maar zodra de motor iets is opgewarmd en je komt bij een stoplicht. Dan zakt het toerental zo diepweg dat hij stilvalt. Hoe warmer hoe heftiger dit is. Als je dan wilt starten is het net een verzopen auto. Je moet gas vol open trappen, en dan blijft hij net lopen. Als je dan iets met het gas speelt toert hij weer op en kun je er mee rijden. Totdat je weer stil komt te staan, dan valt hij weer uit.

Heb met remmenreiniger volledige inlaatsysteem ingespoten. (Wat ik zo kon zien op straat), maar geen reactie. Heb alle kleine luchtslangetjes gecontroleerd maar niets vreemds.

MAP sensor geeft 3.2V bij stationair draaien. 4.85V bij volgas. Wanneer hij bijna stilvalt is dit 4.6V. De MAP sensor reageert verder wel normaal. Dus die zie ik niet als dader.

Iemand zei me te kijken naar een secundaire luchtpomp, maar dat systeem snap ik niet helemaal.

Iemand dit probleem wel eens voor handen gehad? Ik hoop op jullie ervaring :) Ben zelf een man van bedrijfswagens dus deze benzine autootjes zijn toch net weer anders :)

Bijgewerkt door mkampstra op 07-04-2013 21:55
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken